Fotografie: Paul Huf

18 juli 2024, 15:40 | Jeroen

De tentoonstelling Paul Huf eert de honderdste verjaardag van de Nederlandse fotograaf. Met zijn ongekende netwerk en innovatieve gebruik van kleur, stond Huf vanaf de jaren vijftig bekend als een van de belangrijkste reclame, mode en portretfotografen in Nederland.

Datum: 4 okt 2024 – 2 feb 2025
Locatie: Foam Fotografie Museum Amsterdam

Over Paul Huf

Paul Huf maakte zijn beelden met humor, mensenkennis en een uniek vernuft. Zo creëerde hij unieke composities die gekenmerkt worden door een theatrale en kleurrijke esthetiek. De tentoonstelling is een uitzonderlijk moment om de nalatenschap van Huf en zijn onmiskenbare impact op de fotografiewereld te vieren.

Beeld: Closeup of a woman in black and white, wearing a headpiece that covers her hair. Mode voor Avenue, 1966 © Paul Huf / MAI.

Foam Paul Huf Award

Paul Huf was een belangrijk ambassadeur voor het ontstaan van Foam in 2001. Om deze bijzondere band te blijven eren is de Foam Paul Huf Award in 2007 in het leven geroepen om talent te ondersteunen en een platform te bieden aan fotografen van over de hele wereld. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een onafhankelijk internationale jury. Eerdere winnaars waren o.a. Pieter Hugo, Alex Prager en Hiền Hoàng.



Share |

Gerelateerde artikelen