Fotografie: FOAMxADE

10 oktober 2024, 12:54 | Jeroen

In samenwerking met ADE presenteert Foam La Fluff van Marcel Veldman op Het Stenen Hoofd in Amsterdam. De tentoonstelling toont de vage grenzen tussen skateboardcultuur, kunst en stedelijke ruimte door middel van een grootschalige installatie.

Fluff, een tijdschrift dat geen tijdschrift is, staat dit keer op een plek waar je niet kunt skaten. Deze paradox – de skater in zijn meest natuurlijke habitat – onderstreept juist de essentie van Fluff en de skatecultuur.

De installatie op het Stenen Hoofd is de grootste editie van Fluff ooit. Veldmans werk, gepresenteerd in gestapelde containers, laat zien hoe skaters stedelijke ruimtes herinterpreteren en heroveren. Het toont hoe skateboarden niet alleen fysieke, maar ook sociale ruimtes nieuw leven inblaast en bestaande conventies uitdaagt.

Over de kunstenaar

Marcel Veldman is fotograaf en skateboarder. Hij legt de essentie van de skatewereld vast met een directe en oprechte blik. Veldmans fotografie vangt de kern van skateboarden: de mensen, de plekken en de verhalen die deze cultuur definiëren. Hij verbeeldt de skateboardcultuur op een manier die uitnodigt tot reflectie over de interactie tussen mens en stedelijke omgeving.

Het Stenen Hoofd: Marcel Veldman
La Fluff
17 oktober 2024 – 17 november 2024

Beeld: Hugo Boserup, Copenhagen 2016 © Marcel Veldman

Opening tijdens ADE

Kom naar de feestelijke opening op 17 oktober van 18.00 tot 19.30 van La Fluff van Marcel Veldman in Het Stenen Hoofd tijdens ADE. Laat je onderdompelen in deze grootschalige installatie met drankjes en muziek van Urvinho. We zetten het feest voort in Skatepark Noord vanaf 21.00 uur, inclusief een presentatie van de kleinste Fluff, als vervolg op de tentoonstelling.

h2.Over de tentoonstelling

La Fluff toont de vage grenzen tussen skateboardcultuur, kunst en stedelijke ruimte door middel van een grootschalige installatie.

Veldmans werk, gepresenteerd in gestapelde containers, laat zien hoe skaters stedelijke ruimtes herinterpreteren en heroveren. Het toont hoe skateboarden niet alleen fysieke, maar ook sociale ruimtes nieuw leven inblaast en bestaande conventies uitdaagt.



Share |

Gerelateerde artikelen