Ruud

Gesjeesd als praktiserend muzikant zwerf ik al jaren met mijn muzikale ziel onder de arm door een oneindig muzieklandschap. Niet gehinderd door enige smaakvooroordelen proef ik van alle smaken die ik in deze Tuin der Lusten tegen kom. Verboden vruchten bestaan niet in mijn Elysium.

Mijn bevindingen pen ik met graagte neer, in de hoop toch nog een kleine bijdrage aan de algehele muziekbeleving te kunnen leveren. Mijn stijl is verhalend, soms met een knipoog maar altijd oprecht. Wanneer ik slechts één persoon met mijn woorden heb geraakt, is mijn missie al geslaagd, maar niet ten einde, want er zal altijd nieuwe muziek te ontdekken vallen.




Ruud's recente artikelen:

Trailer: A Minecraft Movie

Film & TV

A Minecraft Movie is de allereerste live-action verfilming van Minecraft, de meest succesvolle videogame aller tijden. De film wordt geregisseerd door Jared Hess en de hoofdrollen worden vertolkt door Jason Momoa en Jack Black.

> Lees verder

Winactie: Afraid

Film & TV

Wanneer Curtis de kans wordt geboden om een baanbrekend nieuw AI-systeem op de markt te brengen, maakt hij van de gelegenheid gebruik om Aia thuis samen met zijn gezin uit te testen. Al snel blijkt dat ze misschien toch meer overneemt dan ze vooraf hadden gedacht.

> Lees verder

Winactie: Les pistolets en plastique

Film & TV

Absurdistische komedie over de zoektocht naar een voortvluchtige moordenaar, die Frankrijk al ruim een decennium in de greep houdt. Les pistolets en plastique is sinds 8 augustus in de bioscoop te zien. Maak bij ZUBB kans op vrijkaarten.

> Lees verder

Winactie: The Killer

Film & TV

De iconische regisseur John Woo, de man achter actiespektakels als Face/Off, Mission: Impossible II, Paycheck, Broken Arrow en Hard Boiled, keert terug met een compleet nieuwe versie van zijn Hong Kong-klassieker The Killer uit 1989.

> Lees verder

Trailer: Lee

Film & TV

Het verhaal van fotografe Lee Miller, een fotomodel dat een veelgeprezen oorlogscorrespondent werd voor Vogue magazine tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film Lee is vanaf 10 oktober in de Nederlandse bioscoop te zien.

> Lees verder

Winactie: It Ends With Us

Film & TV

It Ends With Us, het eerste boek van Colleen Hoover dat verfilmd is, vertelt het meeslepende verhaal van Lily Bloom, een vrouw die na een traumatische jeugd opnieuw wil beginnen in Boston, waar ze hoopt haar droom van een eigen bloemenzaak waar te maken.

> Lees verder

Festival: South of Heaven

Muziek

Op zaterdag 7 en zondag 8 juni 2025 vindt het gloednieuwe ‘heavy’ openluchtfestival South Of Heaven open air plaats in Gashouder Maastricht. Tijdens dit nieuwe ambitieuze evenement zal de crème de la crème van de internationale metal-scene te zien zijn.

> Lees verder

Trailer: Sisterhood

Film & TV

In Sisterhood rekenen drie 15-jarige vriendinnen op rigoureuze wijze af met opdringerige jonge mannen. De vriendschap tussen drie meisjes komt zwaar onder druk te staan nadat ze de aanrander van één van hen ontmaskeren in een video die viraal gaat op sociale media.

> Lees verder

Single: Charlotte Wessels - Dopamine ft. Simone Simons

Muziek

De Nederlandse singer-songwriter Charlotte Wessels (ex Delain) heeft haar nieuwste single Dopamine uitgebracht. Voor deze track, hier op Spotify te beluisteren, heeft ze de krachten gebundeld met Simone Simons van Epica.

> Lees verder