Muziek: Oasis - Up In The Sky (Monnow Valley Version)

16 juli 2024, 12:32 | Jeroen

Oasis brengt nooit eerder gehoorde versie van ‘Up In The Sky (Monnow Valley Version)’ uit

Oasis onthult de eerste muziek van de oorspronkelijke opnamesessie van hun legendarische album ‘Definitely Maybe’ in Monnow Valley. Deze lang verborgen track is opnieuw gemixt door Noel Gallagher, speciaal voor de deluxe uitgaven van het debuutalbum, welke op 30 augustus verschijnen ter ere van het 30-jarig jubileum van het album. Luister nu naar de nieuwe versie van ‘Up In The Sky (Monnow Valley Version)’ en bekijk de bijbehorende lyric video.

Met zijn scherpe teksten en aanstekelijke hooks wordt ‘Up In The Sky’ vaak gezien als kritiek op mensen die zichzelf op een voetstuk plaatsen of grootse politieke gebaren maken. Deze versie werd destijds beschouwd als te technisch en te gepolijst, wat ten koste ging van de rauwe essentie van de band. Noel’s nieuwe mix biedt een intrigerend inkijkje in de tegenstelling waarmee de band toen worstelde. Uiteindelijk werden de sessies in Monnow Valley stopgezet en verhuisde de band naar de afgelegen Sawmills Studios in Cornwall om het album opnieuw op te nemen. Hier, met de hulp van Owen Morris voor de definitieve mixen, werd ‘Definitely Maybe’ uiteindelijk voltooid.

Foto credit: Paul Slattery

‘Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)’ bevat niet alleen muziek van de afgebroken opnamesessie in Monnow Valley Studios, maar ook unieke outtakes van de uiteindelijke opnamesessie in Sawmills Studios in Cornwall.

Liam Gallagher’s recente Definitely Maybe 30th Anniversary Tour kreeg lovende kritieken van zowel fans als media. Deze week start Noel Gallagher’s High Flying Birds een reeks zomershows, waar ook klassiekers van Oasis ten gehore worden gebracht.

‘Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)’ wordt op 30 augustus uitgebracht in verschillende configuraties door Big Brother Recordings. Blijf op de hoogte van alle albumcampagne-activiteiten via #Defmaybe30.



Share |

Gerelateerde artikelen