Concert: Epica @ Afas Live

22 september 2024, 12:40 | Jeroen

Epica stond afgelopen donderdag en vrijdag in de Afas Live in Amsterdam. Een magische avond met maar liefst een orkest, een kinderkoor, gastzangeressen en kamerkoor PA’dam om de band te ondersteunen voor het concert genaamd The Symphonic Synergy.

Wanneer iedereen rustig de zaal, via de merchandise, is binnengelopen en een plek heeft gevonden betreed het orkest het podium. Ze leiden het nummer Unleashed met een lange en indrukwekkende intro in.

Dan verschijnt zangeres Simone Simons onder luid gejuich en tilt het nummer naar het volgende niveau. Er volgt nog een extra niveau van extase voor de fans wanneer de resterende 5 bandleden het podium onder begeleiding van vuurwerk betreden.

Het is een enorme show waarbij de band, het orkest, het koor en de pyro technics perfect op elkaar ingespeeld zijn. De beelden op het scherm achter het orkest maakt er een filmisch geheel van. Heel knap hoe dit Limburgse 6-tal er een, op internationaal niveau niet onderdoend, spektakel van weten te maken.

Het concert zit vol met bekende nummers als Unleashed, The Essence Of Silence, Sensorium, en Storm Of Sorrow. Ook zijn er deze avond (19 september) veel extra nummers toegevoegd die de show nog specialer maken dan die al is. Manace of Vanity is er een van (hoor ik om mij heen). Al sinds 2012 niet meer gespeeld. Beyond the Matrix is ook een hoogtepunt. Na het concert is er nog een persoonlijk hoogtepunt. Het Chevaliers de Sangreal van Hans Zimmer wordt door het orkest gespeeld. Een top avond!

Setlist:

Set 1:
Unleashed
The Essence of Silence
Menace of Vanity
(not played live since 2012)
Sensorium
The Fifth Guardian (Interlude)
(Coen with Orchestra)
Crimson Bow and Arrow

Set 2:
Arcana

The Skeleton Key
The Ghost in Me

Storm the Sorrow
Universal Death Squad / The Last Crusade / The Phantom Agony / Design Your Universe

Set 3:
Tides of Time
(Simone and orchestra)
Sirens – Of Blood and Water
(with Charlotte Wessels) (And Myrkur, Live debut)

Set 4:
Unchain Utopia
Beyond the Matrix
(Alternative version, the first part of the song is from “Beyond the Matrix: The Battle”)

Set 5:
Code of Life

Set 6:
Cry for the Moon
Aspiral
(New song, world debut)

Encore:
Consign to Oblivion
Chevaliers de Sangreal
(Hans Zimmer song)

Foto’s: Tim Tronckoe



Share |

Gerelateerde artikelen