Nieuw album: GOOSE - G20SE

13 oktober 2024, 22:57 | Jeroen

De Belgische band GOOSE brengt G20SE uit, waarmee ze hun twintigjarige carrière vieren. Het album, een compilatie van hun grootste hits, bevat 23 nummers, waaronder drie nooit eerder uitgebrachte tracks.

Op 16 november 2024 sluit GOOSE hun feestjaar af met een grootse live show in de Lotto Arena, waar de meeste tickets al bijna uitverkocht zijn. Op 10 mei staat de band in de Melkweg.

Het nummer Down Below komt uit een eerder schrijfproces voor het album Synrise en wordt nu, na herontdekking en afwerking, alsnog met de wereld gedeeld. De band over de single: “Net zoals bij het maken van het album Bring It On, namen we bij het schrijven van het Synrise album uitvoerig de tijd om te experimenteren en een nieuwe unieke klank te creëren. Tijdens het schrijfproces waren er veel nummers die een soort overgang waren tussen Bring It On en Synrise. Down Below was exact zo’n track, het was een heel goed nummer, maar het paste niet meer in de uiteindelijke selectie van het album Synrise die intussen een retro-futuristische sound gekregen had. Tijdens het samenstellen van ons G20SE twintig jaar compilatiealbum doken we de oude harddisks in en deze vergeten track kwam tevoorschijn. Hierover waren we zo enthousiast dat we besloten om hem af te werken en te laten horen aan de wereld!”

Beluister G20SE op Spotify

GOOSE brak in 2004 door met hun eerste single Audience en heeft sindsdien vijf studioalbums uitgebracht. Hun muziek, een mix van elektronische beats en rockinvloeden, heeft hen een trouwe fanbase opgeleverd, zowel in binnen- als buitenland. Hun energieke live-optredens, waarbij stilzitten geen optie is, zijn legendarisch en leverden hen vier MIA’s op. Hun debuutalbum Bring It On werd uitgebracht onder het Britse label Skint Records van Fatboy Slim, wat de band internationaal op de kaart zette en hen door heel Europa, Japan en Australië bracht.

GOOSE bestaat uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert. Meer informatie en tickets voor de show in de Lotto Arena en de Melkweg zijn beschikbaar via hun website: www.goosemusic.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen