Single: Kingfishr - The Saviour

19 oktober 2024, 13:08 | Jeroen

De nieuwe single The Saviour is uitgekomen van het Ierse indie-folk trio Kingfishr. De band, die razendsnel in populariteit groeit, bereidt zich voor op een grote tour door Ierland en het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze voor 20.000 fans zullen optreden. Hun grootste show tot nu toe, in de O2 Shepherd’s Bush Empire in Londen, is bijvoorbeeld al uitverkocht. In Nederland zal de band te zien zijn tijdens ESNS, waar ze genomineerd zijn voor een Music Moves Europe Awards 2025. De single I Cried I Wept was afgelopen week KINK XL en is tevens volop te horen op 3FM.

De single ‘The Saviour’ is een krachtig nummer over het overwinnen van obstakels en het accepteren van je omstandigheden. Zanger Eddie Keogh vertelt dat het nummer deels is geïnspireerd door een ervaring tijdens zijn studententijd: “Het nummer gaat over vooruitgaan ondanks de uitdagingen die je tegenkomt. Een deel ervan schreef ik na een avond waarop ik een meisje bewusteloos op straat vond liggen, waarschijnlijk door drugs. Ik vraag me vaak af wat er met haar gebeurd is.”

Kingfishr maakte afgelopen zomer indruk op festivals zoals Glastonbury, Down The Rabbit Hole en Rock Werchter, en laat met deze release opnieuw horen waarom ze snel terrein winnen in de muziekscene. Ook speelde het trio eerder dit jaar acht uitverkochte headline shows in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waarbij de reeks werd afgesloten met twee shows in het 3Olympia Theatre in Dublin. Deze optredens werden opgenomen en uitgebracht als het 11 tracks tellende live-album Live From Dublin, dat op nummer 5 in de Ierse Album Charts en op nummer 1 in de Irish Independent Charts stond. Bekijk hun mini-documentaire ‘The Road To Dublin’ voor een kijkje achter de schermen.

De band, bestaande uit Eddie Keogh (zang, gitaar), Eoghan ‘McGoo’ McGrath (banjo) en Eoin ‘Fitz’ Fitzgibbon (bas), begon tijdens hun studie aan de Universiteit van Limerick. Inmiddels heeft Kingfishr meer dan 50 miljoen streams verzameld en blijft de muziekscene veroveren met hun kenmerkende mix van traditionele Ierse invloeden en moderne indie-folk.



Share |

Gerelateerde artikelen